OKULUMUZDA PSYCHOLOGICAL WELL-BEING KONULU AVRUPALI ORTAKLARLA YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ‘’A GLASS OF THOUGHT’’İSİMLİ E-TWINNING  PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

OKULUMUZDA PSYCHOLOGICAL WELL-BEING KONULU AVRUPALI ORTAKLARLA YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ‘’A GLASS OF THOUGHT’’İSİMLİ E-TWINNING PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

21.03.2024 32

Karamürsel Necdet Calp İlkokulu, Ocak ayında okulun anasınıfı öğretmenlerinden Nesrin Doğu’nun ve Litvanya’dan Ramute Adomovice’nin kuruculuğunu yaptığı yeni bir ‘A GLASS OF THOUGHT’ isimli projesine başladı. Necdet Calp İlkokulu öğretmenlerinden Duygu Yavuz, Özlem Açıkgöz’ün yer aldıkları projede 16 yabancı ortak (Litvanya,Romanya,Kuzey Makedonya,Letonya,Yunanistan,Ürdün,Polonya) ve 10 Türk ortakla yürütüyorlar. Ülkemizin farklı şehirlerinden Türk öğretmenlerden Sibel Durmuşoğlu, Tuğba İmge Ersayın, Azranur Sarıkaya, Sevim Özen çalışmaları yürütüyor.

EĞLENEREK ÖĞRENME

Projede web 2.0 araçlarını etkin bir şekilde kullanarak eğlenerek ve kalıcı öğrenmeyi hedefliyorlar. Asıl amacı okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin okul mutluluğunu, fiziksel, sosyal, duygusal sağlığını ve özgüvenlerini geliştirmek olan projeyi diğer derslerle ilişkilendirerek birbirinden güzel etkinliklerle eğlenerek öğrenme sağlıyorlar. Proje sayesinde öğrenciler, farklı illerdeki ve ülkelerdeki arkadaşlarıyla tanışma fırsatı buluyorlar. Nisan ayı sonunda bitecek proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

21-03-202421-03-202421-03-202421-03-2024